Rekuperator toplote MITSUBISHI LOSSNAY

Rekuperator toplote MITSUBISHI LOSSNAY

Za dovod svežega zraka v zaprte prostore priporočamo vgradnjo rekuperatorjev Lossnay. Omenjeni sistem omogoča prenos energije iz izhodnega v vhodni zrak in s tem do 30% prihranka na letni ravni. Ker so manjše izgube, so manjše tudi potrebe po hlajenju oz. gretju. Sistem Lossnay avtonomno obnavlja zrak s pravo mero vlažnosti (funkcija razvlaževanja poleti in vlaženja pozimi).  
V primeru, da razmišljate o vgradnji rekuperatorja, nas kontaktirajte in svetovali vam bomo…

Kot vemo se zrak v zaprtih in slabo prezračevanih prostorih zelo slabša, zaradi tega je potrebno imeti sistem prisilnega prezračevanja, kjer je potrebno zunanji zrak ogrevati ali hladiti, da ne bi prišlo do spremembe hidro-termičnega odubja v prostoru, to pa povzroča visoko porabo energije. Proizvajalec Mitsubishi electric je izdelal rekuperator toplote LOSSNAY, kateri prenaša termično energijo izhodnega zraka na doveden svež zrak.

Sistem je lahko vgrajen avtonomno ali v kombinaciji s sistemom klimatizacije.

PREDNOSTI:

Sistem LOSSNAY omogoča prenos energije iz izhodnega na vhodni zrak z do 30% prihranka energije na letni ravni v primerjavi s tradicionalnimi sistemi prisilnega prezračevanja. Ker so izgube manjše so manjše tudi potrebe po hlajenju oz. gretju. To omogoča uporabo grelnega oz. klimatskega sistema manjše moči, kot se uporablja pri tradicionalnih sistemih prisilnega prezračevanja, kar zmanjša tudi vrednost investicije v sistem ogrevanja oz. hlajenja. Toka odpadnega zraka na izhodu in čistega zraka na izhodu se v sisteu LOSSNAY križata, ne da bi se fizično mešala. Sistem LOSSNAY avtonomno obnavlja zrak s pravo mero vlažnosti (funkcija razvlaževanja poleti in vlaženja pozimi).
Obnavljanje zraka poteka pri sobni temperaturi. Obodno (by-pass) omrežje v sistemu LOSSNAY omogoča hlajenje brez stroškov (free-cooling) v prehodnih sezonah. Sistem razen ventilatorjev nima premikajočih se mehanskih delov, zato je življenjska doba delovanja zelo dolga.

DELOVANJE:

Delovanje rekuperatorja toplote LOSSNAY razumemo, če pihnemo topel zrak v tulec iz papirja; pri tem roke občutijo toploto, če pa pihnemo hladen zrak, občutimo hlad. Sistem LOSSNAY deluje po tem principu, tako da izkorišča lastnosti papirja pri izmanjavi temperature in valge.
Osnovni element enote rekuperacije toplote LOSSNAY je izmenjevalni paket, izdelan iz posebnega, dodatno obdelanega, iredno tankega papirja, ki omogoča izmenjavo toplote in vlažnosti med vhodnim in izhodnim zrakom, istočasno pa preprečuje prehod plinov in nečistoč v zraku.

 

 

Zadnje novice