Klimatizacija na vrhu letala za nas le še en izpolnjen izziv

Klimatizacija na vrhu letala za nas le še en izpolnjen izziv

 

Pečat smo tam pustili tudi mi, saj smo v letalu uredili celotno klimatizacijo, ogrevanje, hlajenje ter prezračevanje.

Le dobrih 60 kilometrov od slovenske meje so naši severni sosedje na zanimiv način začinili kulinarično izkušnjo. Hotel Novapark v Gradcu namreč ponuja restavracijo in bar v dveh letalih, ki sta postavljeni na strehi sedemnadstropnega hotela. Čeprav je koncept obedovanja v višini v svetu že poznan, je restavracija v letalu, ki naposled stoji še na vrhu hotela, zagotovo edinstvena.

 
FOTO: Mediaspeed

Ponosni smo tudi mi, saj smo močno pripomogli k projektu gradnje. Z kompletno urejenim sistemom klimatizacije, ki zajema ogrevanje in hlajenje ter prezračevanje v letalu, smo omogočili še lepšo kulinarično izkušnjo v zraku. Projekta smo se lotili profesionalno. Z našo dobro klimo v ekipah in izkušenimi delavci, je vsak izziv za nas prikladen.

 

FOTO: Mediaspeed

70 in 45 ton na strehi sedemnadstropnega hotela.
Predstavniki hotela in kuharski mojstri, ki bodo goste razvajali s svojo ponudbo, že nestrpno pričakujejo goste, na dvaindvajset metrih višine v letalu Ilyushin 62 in v 45 - tonskem Boeingu 727-200. Slednji je bil nekdaj zasebno klubsko letalo dveh baseball ekip Montreal Expos in Chicago White Sox. Ilyushin 62, ki tehta kar sedemdeset ton, pa je bilo potovalno letalo nekdanjega češko slovaškega predsednika Gustava Husaka.


FOTO: Mediaspeed

Restavracija se nahaja v 46 metrov dolgem in 10 metrov visokem Boeingu 727-200, ki se ponaša s premerom kril 33 metrov. Bar je postavljen v 70-tonskem Ilyushin II - 62M, ki je še večji. Dolg je namreč 53 metrov, visok 12, premer njegovih kril pa meri kar 43 metrov. 


FOTO: Mediaspeed

Vabljeni, da si ogledate atrakcijo na vrhu hotela in se prepričate, da smo res dobro opravili svoje delo!

Tratnjek Klima Center