Ali dež vpliva na mojo klima napravo?

Ali dež vpliva na mojo klima napravo?

Kot izkušeni strokovnjaki na področju klimatizacije, pogosto slišimo zaskrbljenost ali lahko dež poškoduje klimatsko napravo. Dobra novica je, da vam ni treba skrbeti, če je vaša klimatska naprava izpostavljena dežju, ker ta ne bo povzročil večje škode enoti.

 Tega NE počnite med obilnimi padavinami! 

Nekateri ljudje skrbijo za enoto in jo pokrivajo z nepremočljivo cerado, ko kapljice začnejo teči. Toda to pomeni več škode kot koristi. Notranje delovanje sistema lahko ostane suho zaradi zraka, ki kroži skozi sistem. Prekrivanje naprave preprečuje kroženje zraka, kar bo hitreje povzročilo rjavenje.

Uporaba klimatske naprave med padavinami je celo koristna!

 

Popolnoma varno je, da uporabljate vašo klimatsko napravo, ko zunaj dežuje, to bo dejansko pomagalo izsušiti vlažen zrak v vašem domu. Dež pomeni večjo vlažnost, ki lahko spodbudi plesen in bakterije. Delovanje klimatske naprave osuši zrak, tako da boste bolj zdravi in se počutili udobneje.

V teh mrzlih, deževnih dneh jo priklopite kar na ogrevanje. Vendar  Pred prvim zagonom po lanski sezoni je potreben temeljit servis (dezinfekcija, očiščenje filtrov, preverjanje količine hladiva in preverjanje delovanja) !

Za to smo vam na voljo ekipa Tratnjek Klima Center. Zagotovite si svoj termin na telefonski številki: 

 02 5300 613

ali nam pišite na:

  office@tratnjek.si

 

Kako pa narava vseeno lahko vpliva na delovanje klimatske naprave?

- Škoda zaradi neurja. Močni vetrovi, ki spremljajo dež, lahko povzročijo padajoče predmete, kot so veje dreves, ki poškodujejo rešetko ventilatorja kondenzatorja ali odlagajo liste in druge odpadke. Po vsaki hudi nevihti preverite zunanjost in notranjost enote.

- Poplave. Dokler poplavne vode ne presežejo približno 15 centimetrov v globino, bodo električni deli zunanje enote na varnem. Če pride do hujših poprav, ko je vaša zunanja naprava potopljena v vodo nas pokličite. Pregledali bomo vašo napravo pred ponovnim zagonom.

 
 
 

Kdaj bi se morali bati?

Ali vaša enota lahko vzdrži sezono orkana? No… ne čisto. V tem primeru jo je potrebno izklopiti. Pa vendar v naših krajih s tem nimamo težav, zato jo kar mirne vesti lahko uporabljamo.
Prijavi se na e-novice

Ne spreglejte novosti in aktualnih ugodnosti!


Email ni veljaven!