Ogrevanje s klimatsko napravo 

Nestanovitno vreme in klimatske spremembe, nas v zadnjih letih silijo k razmišljanju o drugačnih oblikah ogrevanja. Nenadni temperaturni skoki iz dneva v dan tudi do 15°C zahtevajo ogrevanje tudi v času, ko tega nismo bili vajeni.

Za prehodna obdobja je znano, da je potrebno po prilagajanju temperaturam, včasih hladiti in včasih ogrevati. Ker nekoč ni bilo tako enostavno preklapljati med ogrevanjem in hlajenjem, pa imamo danes srečo, da to lahko počnemo še na izjemno varčen način.

Ogrevanje ali hlajenje čez celo leto

S klimatskimi napravami lahko učinkovito ogrevamo in hladimo čez celo leto. Mišljenje, da so klimatske naprave  potrošne je napačno. V prehodnih obdobjih veliko bolj privarčujemo če se odločimo za ogrevanje s klimo, kakor pa npr. z kurilnim oljem.

Primerjava z ostalimi viri

Če primerjamo porabo električne energije v primerjavi z ostalimi viri, pridemo do dejstev, da je ogrevanje s klimatsko napravo:

• do 5x ceneje kot ogrevanje z električnim ogrevanjem
• do 4x ceneje kot ogrevanje na kurilno olje
• do 3x ceneje kot ogrevanje na plin

Ogrevanje s klimo ni samo ekološko, je tudi prijetno za uporabo, varčno in tiho. 

Zakaj ogrevati s klimatsko napravo?

Ogrevanje s klimo prinaša številne prednosti, kar jo vrsti med najboljši sistem ogrevanja prostorov, najbolj med prehodnimi obdobji.

Prihranite prostor

Klimatsko napravo lahko postavite kamorkoli, v primerjavi s denimo plinsko pečjo. So bolj majhne in na steni, kar ne vzame veliko prostora. Lep dizajn klimatske naprave Samsung, pa še prostor poživi.

Nikoli ne zmanjka zaloge

Pri klasičnih načinih ogrevanja: drva ali nafta lahko zaloge teh zelo hitro zmanjkajo, medtem ko pri klimatskih napravah, ogrevate in hladite brez skrbi!

Blagodejen vpliv na zdravje

Ogrevanje s klimo poteka tako, da klimatska naprava med ogrevanjem filtrira prašne delce, ki so v zraku, poleg tega lahko nekatere klime (Wind Free z ionizatorjem zraka) odstranjujejo še viruse, bakterije in alergene. Zaradi ventilatorja klima zelo hitro ogreje prostore, ker ventilator ogreti zrak enakomerno razporedi po prostorih. 

Enostavno upravljanje

Lahko jo upravljate s pomočjo daljinca, na katerem so funkcije zelo jasno narisane. Ob nakupu klimatske naprave, pa dobite zloženko, kjer so vsi znaki dobro razloženi.

Nastanite čas ogrevanja vnaprej

Klimatske naprave Samsung imajo še vgrajen časovnik. S pomočjo le tega lahko temperaturo in čas delovanja nastavite vnaprej.

Prednosti ogrevanja s klimatsko napravo

  • Da naprava deluje potrebuje le električno energijo, ki je veliko cenejša od drugih energentov. 
  • Strošek za ogrevanje predstavlja le nakup in montaža klimatske naprave, kar je nižji strošek od nakupa kakršne koli druge naprave ali sistema za ogrevanje. 
  • Za vzdrževanje je potreben le letni servis, ki se opravi hitro, zanj pa boste odšteli veliko manj v primerjavi s servisom ostalih ogrevalnih naprav. 
  • Klimatsko napravo bomo zmontirali v nekaj urah, zato si jo lahko omislite v kratkem času.
  • Ogrevanje s klimatskimi napravami je primerno za objekte, ki so namenjeni le prenočevanju. 
  • Prostor se bo izjemno hitro ohladil ali ogrel, za kar bo porabljene manj energije, kot da bi morali čakati na zagon električne ali plinske peči.

Z razliko od ostalih grelnih sistemov ogrevanje s klimatsko napravo poleg gretja upravlja tudi filtracijo prašnih delcev v zraku. Dodati pa moramo še, da plačate za električno energijo glede na to koliko ste jo porabili in nič več!

V primeru, da se ne spoznate na klimatske naprave vam nudimo posvet z našim komercialistom. Nudimo ogled objekta na katerem želite namestiti klimatsko napravo. Poleg vsega vam pa še nudimo montažo klimatske naprave, katere cena je nizka in odvisna glede na vrsto dela, ki je potreben pri montaži. 

Naj ogrevam s klimatsko napravo?

Ogrevanje s klimatsko napravo je izjemno ekonomično, ekološko (uporablja naravne vire) hitro in tiho. Ker so opremljene s filtri za čiščenje zraka, dobite poleg ogrevanja tudi svež in čist zrak. Neverjetno kajne?

Ne čakajte, opremite se že danes s klimatsko napravo Samsung! Pokličite nas in vam bomo pomagali poiskati najboljšo rešitev za vaš dom ali podjetje!

📞 080 40 80
📩 prodaja@tratnjek.si

Ste že slišali za klimatsko napravo, ki NE PIHA?