Samsung razširja ponudbo stenskih naprav WindFree™ s filtrom PM1.0 za čiščenje zraka, namenjenim stanovanjskemu trgu

Po predstavitvi novih panelov za čiščenje zraka za lahke komercialne in komercialne prostore Samsung zdaj najavlja prihod stenske klimatske naprave WindFree Pure 1.0, namenjene stanovanjskim prostorom in opremljene s filtrom PM1.0. Enota WindFree™ Pure 1.0 je opremljena z elektrostatičnim filtrom PM1.0 ki deluje kot čistilec zraka, dopolnjena pa je s Samsungovo edinstveno tehnologijo hlajenja WindFree™, funkcijo Freeze Wash in možnostmi inteligentnega upravljanja.

Predstavljamo enoto WindFree™ Pure 1.0: nov model stenske klimatske naprave za stanovanjski trg, ki je opremljen s filtrom PM1.0 za čiščenje zraka, edinstveno tehnologijo hlajenja WindFree™, funkcijo Freeze Wash in funkcijami pametnega upravljanja. Stenski model je opremljen z elektrostatičnim filtrom PM1.0, ki deluje kot čistilec zraka. Filter PM1.0 lahko filtrira prašne delce do velikosti 0,3 μm/mikronov, sterilizira mikroorganizme s pomočjo elektrostatičnega naboja, s čimer zagotovi čistejši zrak v stanovanjskih objektih. 

Tehnologija hlajenja WindFree™

Podobno kot obstoječi stenski modeli WindFree™ za stanovanjsko uporabo je tudi enota WindFree™ Pure 1.0 opremljena z edinstveno Samsungovo tehnologijo WindFree™. Tehnologija WindFree™ izboljša udobje v zaprtem prostoru, tako da uporablja na tisoče mikroskopskih odprtin, skozi katere enakomerno razprši svež zrak brez neprijetnih sunkov hladnega zraka. V načinu WindFree™ se zrak razporeja mehko in tiho, pri čemer ustvari okolje z mirnim zrakom5, ki ljudem zagotavlja udobno in sproščujoče življenje, delo in počitek brez neprijetnih sunkov hladnega zraka ponoči.

 »V zadnjem letu smo opazili naraščajočo zaskrbljenost glede vplivov onesnaženja in nečistega zraka ter povečano potrebo po izboljšanem klimatskem udobju v zaprtih stanovanjskih prostorih,« je dejal Xavier Feys, podpredsednik za predhodne prodajne dejavnosti, poslovni razvoj, storitve za stranke in produktno vodenje pri SEACE. »Z uvedbo panelov za čiščenje zraka za lahke komercialne in komercialne prostore leta 2020 se neposredno soočamo z omenjenimi težavami. Ponosen sem, da lahko z uvedbo enote WindFree™ Pure 1.0 sedaj tudi svojim uporabnikom ponudimo rešitev, ki zagotavlja čistejši zrak vse leto.«

Filter za čiščenje zraka za svež in čistejši zrak

Enota WindFree™ Pure 1.0 je opremljena z elektrostatičnim filtrom PM1.0, ki deluje kot čistilec zraka. Filter PM1.0 ne le zajema izredno drobnih prašnih delcev v velikosti do 0,3 μm, temveč s pomočjo elektrostatičnega filtra tudi uničuje nekatere vrste zajetih bakterij1. Sestavljata ga dva glavna dela, ki polnita in zbirata prah ter nekatere vrste bakterij1. Ščetkast razdelilnik ustvarja negativne ione in ti dajo prašnim delcem in določenim vrstam bakterij negativni naboj, zato se zaradi elektrostatične sile zbiralnika tako rekoč prilepijo na ozemljeno elektrodo. Učinkovitost uničevanja bakterij je potrdil britanski strokovnjak za certificiranje Intertek2. Poročilo o raziskavi Intertek potrjuje, da filter sterilizira več kot 99 % testiranih mikroorganizmov, ki jih je zajel1. Filter PM1.0 je delno pralen, kar za uporabnika pomeni, da lahko uživa v bolj svežem in čistejšem zraku ter hkrati prihrani pri dodatnih vzdrževalnih stroških, ki nastanejo z menjavo filtra.

Funkcija Freeze Wash

Edinstvena lastnost enote WindFree™ Pure 1.0 je vključitev tehnologije Freeze Wash. Ta funkcija pomaga očistiti enoto in odstrani do 90 % določenih vrst bakterij3. S to funkcijo se izmenjevalnik toplote pri notranji enoti ohladi na −15 °C, da enoto prekrije z zmrzaljo. Ob preklopu na način odtajanja led, ki se tali, odstrani določene vrste bakterij, ki se nahajajo v toplotnem izmenjevalniku. Prek aplikacije SmartThings4 je mogoče prejeti obvestilo v trenutku, ko je izmenjevalnik toplote treba očistiti s funkcijo Freeze Wash.

Indikator stopenj čistosti zraka

Enota WindFree™ Pure 1.0 je opremljena z novim naprednim zaslonom, na katerem je mogoče enostavno spremljati kakovost zraka v zaprtem prostoru.  Laserski senzor, ki se nahaja na zaslonu, meri koncentracije delcev PM10, PM2.5 in PM1.0 v zraku v zaprtem prostoru ter se samodejno čisti s funkcijo, ki temelji na umetni inteligenci. Kakovost zraka je na zaslonu samodejno prikazana na podlagi najvišje izmerjene koncentracije, izražena pa je s štirimi različnimi stopnjami/barvami: »zelo dobra« (modra), »dobra« (zelena), »slaba« (rumena) in »zelo slaba« (rdeča).

Spremljanje kakovosti zraka v zaprtem prostoru prek aplikacije SmartThings

Kakovost zraka v zaprtem prostoru je mogoče neprekinjeno spremljati prek aplikacije SmartThings4. Tudi kadar je enota izklopljena, je senzor prahu sposoben registrirati trenutno kakovost zraka v prostoru. Ko kakovost zraka doseže stopnjo »slaba« ali »zelo slaba«, prejmete obvestilo. Prek aplikacije SmartThings se lahko uporabnik odzove na informacije, tako da na daljavo vklopi način čiščenja. Poleg spremljanja kakovosti zraka ter vklapljanja in izklapljanja načina čiščenja aplikacija Samsung SmartThings in funkcija glasovnega upravljanja Bixby Voice Control4 uporabnikom omogočata vklop ali izklop klimatske naprave, izbiro želenih načinov hlajenja, časovno razporejanje delovanja ter spremljanje porabe energije.

1. Escherichia coli: nad 99 %, Staphylococcus aureus: nad 99 %
2. V specifičnih testnih okoliščinah je preizkušena na modelu AD***797**FN in se lahko razlikuje glede na posebne dejavnike in uporabo. Preizkus je shranjen na povezavi: Poročilo Intertek št.:  RT20E-S0010-R.
3. Testiranje je opravila organizacija Inertek. S toplotnega izmenjevalnika je bilo odstranjenih 90 % bakterij Staphylococcus aureus ATCC 6538 in Escherichia coli ATCC 8739 v primerjavi z običajnimi modeli, ki niso uporabljali funkcije Freeze Wash.
4. Zahtevana sta brezžična povezava Wi-Fi in račun v aplikaciji Samsung SmartThings. Komplet za povezavo Wi-Fi lahko naročite posebej. Potrebujete operacijski sistem iOS 10.0 ali novejši ali Android 5.0 ali novejši. Za uporabo SmartThings v srednjih in večjih komercialnih poslopjih lahko veljajo dodatne zahteve. Razpoložljivost opisanih funkcij je odvisna od izvedbe. Bixby Voice ima podporo v angleščini (ameriški, britanski, indijski), kitajščini, korejščini, francoščini, nemščini, italijanščini, portugalščini in španščini.
5. Ameriško združenje ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers) miren zrak opredeljuje kot pretok zraka pri hitrostih pod 0,15 m/s, pri čemer se hladni sunki ne pojavljajo.