Tiha toplotna črpalka Samsung

Vse več stavb ogrevajo toplotne črpalke in marsikdo je že spoznal njihove številne prednosti. Imajo pa eno slabo lastnost – zvok, ki ga oddajajo. A Samsung spreminja tudi to. Tiha toplotna črpalka Samsung je prava izbira.

Toplotne črpalke so energetsko idealna rešitev za ogrevanje prostora. Pohvalijo se lahko z najboljšim razmerjem med investicijo in prihranki in so okolju prijazen način ogrevanja. Vzdrževanje je enostavno, življenjska doba pa dolga. Poleg tega so varnejše od sistemov, ki temeljijo na zgorevanju, poleti pa lahko zagotovijo tudi hlajenje prostorov.

Najbolj očitna slaba lastnost toplotnih črpalk je zvok zunanje enote, zato jih je treba pred objekt postaviti premišljeno. Ni redkost, da so lastniki toplotne črpalke to storili, a se je nato nad hrupom pritoževal sosed. Začaran krog.

Samsung je rešil težavo s hrupom

Vemo, da Samsung s svojimi produkti poskrbi, da svet ostaja inovativen. Na področju toplotnih črpalk ni nič drugače. Tokrat so se njihovi inženirji lotili hrupa, ki ga proizvajajo toplotne črpalke in ustvarili Samsung EHS Mono HT Quiet. Kot nam že ime pove, je to naprava, ki je tiha.

Gre za novo toplotno črpalko, ki jo ponujajo v podjetju Tratnjek. Revolucionarna toplotna črpalka Samsung EHS Mono HT Quiet deluje skoraj neslišno. Kaj pa kažejo meritve? Njeno tiho delovanje proizvede zgolj 42  dBA (oziroma celo do 35 dBA) na razdalji 1 metra, torej v neposredni bližini (podatki so za zunanjo enoto modela moči 8 kW). K temu pripomore izboljšan ventilator toplotne črpalke. Patentirana zasnova mrežaste klobučevine z utori pa absorbira različne zvoke in tresljaje, ki jih povzročajo kompresijski deli. Tiha toplotna črpalka Samsung vam bo zagotovo polepšala življenje.

Notranja enota toplotne črpalke Samsung.

Na toplem tudi pri -30 stopinjah Celzija

Nova Samsungova pridobitev deluje do zunanje temperature -30 stopinj Celzija, tako da tudi med najhujšo zimo ni bojazni, da bi naprava zatajila. Bo pa pri tej temperaturi izgubila nekaj moči, kar je povsem normalno. Konstantno nominalno moč dosega v celotnem delovnem območju med +10 in -25  stopinjami Celzija zunanje temperature. Če pomislimo, pa je zunanja temperatura že pod -15 stopinj Celzija v Sloveniji tudi v zimskih mesecih prava redkost. Zaradi novega »Scroll« kompresorja in plina R32 dosega  pri -15 stopinjah Celzija zunanje temperature ogrevalna voda še vedno 70 stopinj Celzija, in to brez uporabe grelnikov. Pri zunanjih -25 stopinjah pa dosega 60 stopinj. Zato je primerna tako za talno kot za radiatorsko ogrevanje prostorov.

Hladilno sredstvo R32 nima velikega vpliva na tanjšanje ozonske plasti in zmanjšuje vpliv na globalno segrevanje, saj je v primerjavi z običajnim hladilnim sredstvom R410A potrebno manj hladilnega sredstva, posledično pa so manjše tudi emisije CO₂. Naprava poleg tega vključuje napredne tehnologije, ki pomagajo optimizirati porabo energije. Samsung EHS Mono HT Quiet ima sezonski koeficient učinkovitosti (SCOP) A+++.

Poleg 8-kilovatne različice si lahko omislite tudi močnejši,12- in 14-kilovatno. Samsung EHS Mono HT Quiet se lahko montira samostojno ali z notranjo enoto.

Zakaj je toplotna črpalka Samsung izjemno tiha? Izvedite več s klikom na video posnetek.

Toplotna črpalka ni le tiha, ste opazili njen izgled?

Adut toplotne črpalke Samsung EHS Mono HT Quiet ni samo njeno tiho delovanje, ampak tudi izgled. Najprej pritegne črna barva, takoj zatem še elegantna in moderna oblika.

Zunanja enota je zasnovana tako, da je enostavna za namestitev in vzdrževanje. Mogoče jo je krmiliti na daljavo z aplikacijo SmartThings – torej tudi preko pametnega mobilnega telefona. Tako boste imeli njeno delovanje ves čas pod nadzorom, kjerkoli že boste.

Zunanja enota toplote črpalke Samsung Mono HT Quiet.