Kako ogrevati varčno?

Čas nizkih temperatur prinese višje račune za ogrevanje, ker pa skoraj 30% energije porabimo za ogrevanje prostorov, je zelo pomembno kateri sistem ogrevanja izberemo.  

Nižja temperatura v prostoru

Najbolj primerna temperatura v prostoru je 21°C. dokazano je, da vsaka dodatno znižana stopinja Celzija zniža stroške ogrevanja od enega do treh odstotkov. Priporočamo, da znižate temperaturo ponoči in ko vas več dni ni doma. Ogrevanje tako ne izklopite, nastavite le nižjo temperaturo. Pomembno pa je, da nenehno vzdržujemo kurilne naprave. Strokovnjak mora pred kurilno sezono sistem ogrevanja pregledati, ga odzračiti, če je potrebno. Za servis in vzdrževanje toplotne črpalke vam lahko pomagamo mi. Kontaktirajte nas tukaj in že začnite na dolgi rok z nami varčevati.

Ogrevanje s klimatsko napravo

Klimatske naprave so že tako dovršene, da lahko z njimi ogrevamo. Pri nakupu bodite pozorni na energijsko oznako, saj verjetno želite denar vložiti v energetsko varčno klimatsko napravo. Pozorni bodite na oznako A+++, kar pomeni, da je energetsko najbolj varčna. Upoštevajte tudi oznaki SEER in SCOP, ki sta podatka o izkoristku klimatske naprave.

Katere so prednosti ogrevanja s klimatsko napravo?

– uporaba možna čez vse leto, poleti ohlaja, pozimi ogreva;
– enostavna namestitev kamorkoli in kadarkoli;
– klimatska naprava izjemno hitro ogreje prostor;
– ne le ogreva, temveč tudi s pomočjo filtra očisti zrak, viruse, bakterije in alergene;
– lahko jo upravljate na daljavo od kjer koli in kadarkoli preko telefona;
– ogrevanje s klimatsko napravo je do 5x cenejše od ogrevanja na kurilno olje in 3x cenejše od ogrevanja s plinom;
– vzdrževati jo je potrebno navadno 2x letno, če jo uporabljate čez celo leto, če pa z njo le hladile ali le ogrevate pa priporočamo 1x letno.

Servis in popravila klimatske naprave lahko odpravimo tudi mi. Kontaktirajte nas tukaj.

Ogrevanje s toplotno črpalko

Stroški ogrevanja s toplotno črpalko si nižji in imate z toplotno črpalko najmanj dela. Za namestitev toplotne črpalke lahko pridobite subvencijo Eko sklada, ki se giblje med 20% do 50% ali v vrednosti od 1000€ pa do 5000€. za delovanje toplotna črpalka izkorišča obnovljive vire energije in tako zmanjšuje emisije v primerjavi z ostalimi energenti. Uporaba je zelo enostavna, toplotna črpalko lahko upravljate preko telefona na daljavo, kjer vidite porabo, lahko nastavljate temperaturo in podobno. Vzdrževanje je priporočljivo 1x letno. Ob prvem zagonu sistema se opravijo določene nastavitve, nato sistem deluje samodejno. Jeseni jo torej vključite, spomladi pa izključite, oziroma to opravi samodejno. Je lahko še lažje?

Za toplotno črpalko za ključ lahko poskrbi podjetje Tratnjek. Za vas poskrbimo celostno. Poskrbimo za ureditev papirjev Eko sklada, nudimo brezplačen ogled na domu in svetovanje ter nudimo podporo pri kakršni koli težavi. Naša servisna služba je vedno pripravljena za vas.

Izpolnite obrazec in poslali vam bomo ponudbo za toplotno črpalko Samsung. Več o toplotni črpalki Samsung si lahko pogledate tukaj.